Szépvölgyi duplázott az első hazai beachtennis versenyen

2010.09.15. 16:55

Jól sikerült a fiatal sportág idei évadzáró eseménye. Az időjárás s kegyeibe fogadta az első magyar beachtennis verseny résztvevőit, a múlt heti egész hetes esőzés után ugyanis vasárnapra ideális idő lett. A magyar beachtennis sport még nagyon fiatal, mindössze bő három éve kezdett el itthon is fejlődni a sportág, most vasárnap pedig az első hazai verseny is megrendezésre kerülhetett.

A sport jelenlegi bázisán, a BVSC pályáin zajlott az esemény, melyen páros és vegyespáros versenyszám is volt, a hét pár pedig két körmérkőzéses csoportban dönthetett a csoportok helyezéseiről, majd a helyosztók következhettek –írta az mtsztenisz.hu.

Párosban az A csoportban a korábbi I. osztályú teniszversenyző Szépvölgyi Tamás és Katona Péter nem talált legyőzőre, három meccsen mindössze nyolc gémet veszítettek, a B csoportban pedig a Bulcsú Kata, Kovács Zsuzsa kettős bizonyult a legjobbnak.

A helyosztókon az 5. helyért a Döklen Balázs, Gyebnár Péter kettős 63 64-re verte a Györke Kata, Zsitva Eszter párost, a bronzéremért folyó találkozón a Bor Péter, Uzonyi Péter kettős 57 64 10-7-re győzött a Kováts Kata, Kovács Zsuzsa duó ellen, a tornagyőzelem pedig a Szépvölgyi/Katona kettősé lett miután a döntőben legyőzték a Bulcsú, Kovács párost.

Vegyespárosban négy csapat indult, Szépvölgyi Tamás és párja, Kováts Kata azonban legyőzhetetlennek bizonyult, az elődöntőben 6-3-ra verték a Katona, Zsitva kettőst, majd a döntőben az Uzonyi, Györke kettőst az elődöntőben 7-5-re verő Bulcsú Kata Hegybíró Dániel duót 7-5 arányban múlták felül.