Djokovics addig csapkodta az ütőjét, hogy eltörjön

2011.06.26. 08:53 Módosítva: 2011.06.26. 08:58

A második kiemelt Novak Djokovics szétesett és gödörbe került Markosz Bagdatisz elleni mérkőzésén, az ütőjét is széttörte mérgében, de sikerült felállnia, és végül 6:4, 4:6, 6:3, 6:4-gyel továbbjutott a második hétre Wimbledonban.

Djokovics az első szettben még nem játszott rosszul, habár igazán nem tudott dominálni, egy brék döntötte el a játszma sorsát. A második szett elején azonban a ciprusi el tudta venni Djokovics adogatását, a szerb pedig régen látott hullámvölgybe került. Nem fogadott jól, könnyű hibákat ütött, ráadásul láthatóan frusztrált volt teljesítménye miatt.

4:3-nál egy látványos, de bemutatómérkőzéseket idéző labdamenetben a ciprusi négyszer is röptézett, míg Djokovics képtelen volt elütni. A szerbnél elszakadt a cérna, dühösen addig csapkodta háromszor is ütőjét a földhöz, amíg az el nem tört. Bagdatisz viszont sziporkázott, egy másik megnyert pont után a közönségnek játszva a levegőbe rúgott egy teniszlabdát.

A játszmát végül behúzta a ciprusi, és ezzel kiegyenlített, azonban a harmadik szettre Djokovics már lehiggadt, összeszedte magát fejben. Bagdatisz már nem bírt élni a lehetőségekkel, a szerb pedig nem a legjobb játékával, de valahogy hozta a következő két szettet és a mérkőzést.

Djokovics a 3 óra 15 perces meccs után azt mondta, hogy nagyon frusztráló volt, amiért nem tudott a legjobban fogadni, és nagyon sokat hibázott az alapvonalról.

Habár nem volt eddig sem túlzottan meggyőző, de meglepetésre három szettben, 6:1, 6:4, 7:5-re kikapott az ötödik kiemelt Robin Söderling az ausztrál Bernard Tomic ellen. A svéd képtelen volt megtalálni a ritmust, a második szettben orvosi szünetet is kikért, azonban egyedül a harmadik játszmában tudott igazán ellenfél lenni.

Roger Federer a legkisebb megerőltetés nélkül, magából csak a legszükségesebbet kiadva győzte le a sérült David Nalbandiant, míg Rafael Nadal is befejezte a még pénteken kezdődött mérkőzését és a szintén továbbjutó 2009-es US Open-bajnokkal, Juan-Martin Del Potróval játszik majd a nyolcaddöntőben.