Döntetlenre állnak a magyarok a Davis Kupában

2011.07.08. 20:02

Két mérkőzés után 1-1 az állás a Magyarország-Fehéroroszország Davis Kupa találkozón. Kellner Ádám veszített az első mérkőzésen, Balázs Attila viszont nyerte a másodikat.

Kellner Ádám nagy csatában, öt játszmában kikapott pénteken Uladzimir Ignatyiktól, ezzel a vendég fehérorosz csapat 1-0-ás vezetéshez. A Gödöllőn zajló párharc első meccsén Ignatyik hatalmas küzdelemben, rövidítésben nyerte az első szettet, majd a folytatásban tovább növelte előnyét. Kellner azonban nem adta fel, szépített, sőt a negyedik játszmát remek tenisszel 6:1-re hozta. A döntő szettben záró a magyar teniszező brékelte riválisát, 5:4-es vezetésénél már 30-15 volt a javára, amikor egy vitatott labda után a bíró Ignatyiknak kedvezett ítéletével. A magyar játékos ezután "elvesztette a fonalat" és a meccset is.

Balázs Attila három szettben legyőzte Szjarhej Betaut, ezzel a házigazda magyar válogatott a pénteki második egyes után egyenlített a fehéroroszok ellen a Gödöllőn zajló tenisz Davis Kupa-találkozón, az euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Eredmények:

Magyarország-Fehéroroszország 1-1 - állás az első nap után

Balázs Attila-Szjarhej Betau 6:2, 6:1, 7:5
Kellner Ádám-Uladzimir Ignatyik 6:7 (5-7), 4:6, 7:5, 6:1, 5:7

Szombaton a párosmérkőzést (Bardóczky Kornél, Fucsovics Márton-Ignatyik, Maksz Mirnyij), vasárnap pedig két további egyest (Balázs-Ignatyik, Kellner-Betau) bonyolítanak le.

Sikere esetén a magyar csapat a brit-luxemburgi párharc győztesével játszhat a feljutásért.

Az argentinok már továbbjutottak

A házigazda argentin válogatott a pénteki párosmérkőzést is megnyerte, így behozhatatlan előnyre tett szert a kazahok ellen a tenisz Davis Kupa Világcsoportjának negyeddöntőjében.

A dél-amerikai csapat a címvédő szerbek, valamint a svédek párharcának győztesével találkozik majd a legjobb négy között.Ebben a csatában azért kezdődtek el a küzdelmek már csütörtökön, mert vasárnap választásokat tartanak az országban.

Eredmény:

Argentína-Kazahsztán - 3-0 - állás a 2. nap után, Argentína már elődöntős

Juan Ignacio Chela, Eduardo Schwank-Jevgenyij Koroljov, Jurij Sukin 6:3, 6:2, 7:5
Juan Monaco-Andrej Golubjov 6:3, 6:0, 6:4
Juan Martin del Potro-Mihail Kukuskin 6:2, 6:1, 6:2

A többi párharcban - Svédország-Szerbia, Németország-Franciaország, Egyesült Államok-Spanyolország - pénteken kezdődtek a küzdelmek.