Balázs Attila idei első tornagyőzelme

2011.10.03. 11:56

Hazai környezetben tudta megszerezni Balázs Attila idei első tornagyőzelmét, miután a 10 ezer dolláros, Halker-Ábris Open döntőjében legyőzte a francia Nicolas Devildert.

Bár a döntő sem volt könnyű mérkőzés, az elődöntő talán még nehezebb volt, hiszen iszonyú mélyről kellett visszakapaszkodnia a négyszeres magyar bajnoknak, aki az első fordulón kívül mindegyik meccsét döntő szettben fejezte be, míg a 3. kiemelt francia Devildernek valamivel könnyebb dolga volt a döntőig vezető úton, írta a magyar szövetség hivatalos honlapja.

Ennek ellenére az egyébként vállfájdalmakkal is küszködő 2. kiemelt magyar 7:6(4) 7:5-re legyőzte a korábban a top100-ban is jegyzett franciát, ezzel megszerezve idei első tornagyőzelmét.

Balázs a megszerzett pontokkal sajnos nem fog előrelépni, sőt a tavalyi palermoi pontjainak jövő heti kiesése miatt hátrébb is csúszik majd az ATP ranglistán, de úgy tűnik, hogy a sérülések és betegségek által sújtott 2011-es szezonja kezd helyrebillenni, hiszen egy igen erős versenyt tudott most megnyerni.