Nekifutott a paravánnak, szakított egy virágot

2011.11.04. 09:12

Több izgalmasan induló ki-ki meccset is láthatott a bázeli közönség csütörtökön, de végül a hazai Stanislas Wawrinka és a szintén közönségkedvenc Andy Roddick is biztosan jutott tovább, a világelső Novak Djokovics pedig szinte meg sem izzadt második körös mérkőzésén.

A bevonulásakor Roger Federerhez hasonlóan saját köszöntéssel ("Bienvenue au cours central!") kitüntetett Wawrinka saját bevallása szerint is idegesen kezdett, ellenfele, az első körben már egy másik svájcit, Marco Chiudinellit búcsúztató Robin Haase tudott előbb brékelni, és meg is tartotta előnyét.

000 Par6631758
Fotó: Fabrice Coffrini

A 6:4-re elveszített első játszma után Wawrinka a tízezres közönség biztatása közepette megrázta magát, és nagyon agresszív lett. Úgy tűnik, az is szerencsét hozott neki, hogy az egyik pontnál az oldalparavánnak szaladva szakított magának egy kis sárga virágot a dekorációról, ugyanis Haase mindössze egy játékot tudott hozni a második szettben. A holland ápolást is kért a döntő szett előtt, de már elveszítette a türelmét, és 6:2-re Wawrinka nyerte a játszmát.

000 Par6631768

A svájci mérkőzése előtt Andy Roddick ellen kezdett nagyon dinamikusan és pontosan a cseh Radek Stepanek, akinek felesége, a korábban szintén profi teniszező Nicole Vaidisova is a nézőtéren szurkolt. Már az is mutatta, hogy mennyire idegesen kezdett az amerikai, hogy bombaszervák ellenére kettős hibával bukott adogatójátékot, és sorra hozta a rossz döntéseket.

Stepanek 6:2-re besöpörte az első játszmát, de a második szett közepén elfogyott a lendülete, Roddick pedig egyre jobban belejött, nagyszerű szögeket nyitott meg. Az amerikai 6:3-mal egyenlített, Stepanek pedig már nem tudott magára találni, kettős hibával juttatta meccslabdához ellenfelét, aki élt is a lehetőséggel 5:3-nál.

000 Par6631267
Fotó: Fabrice Coffrini

A két hosszabb találkozóhoz képest Novak Djokovics csak 54 percet töltött a pályán és küldte haza 6:1, 6:2-vel a végig szenvedő lengyel Lukasz Kubotot.