Nadal fáradtan várja a DK-döntőt

2011.11.29. 09:40

Fáradtnak, ám kellőképpen motiváltnak érzi magát Rafael Nadal, a spanyolok sztárteniszezője az argentinok ellen pénteken kezdődő Davis Kupa-döntő előtt.

A világranglista második helyezettje a múlt heti londoni Mesterek Kupáján csalódást keltően nem jutott elődöntőbe, és akkor úgy fogalmazott: jelenleg kevésbé szenvedélyes a játék iránt. Legutóbb viszont hangsúlyozta: akkori szavait kicsit eltúlozták.

„Az igaz, hogy nagyon kemény a szezon, és fárasztó sok éven át hétről hétre magas színvonalon teljesíteni. Most viszont az a fontos, hogy száz százalékkal dolgozzunk minden nap, és olyan állapotban legyünk, hogy meg tudjuk nyerni a Davis Kupát” - tette hozzá.

A két csapat a 2008-as fináléban már találkozott, akkor - a sérült Nadal nélkül - a spanyolok idegenben nyertek 3-2-re kemény borításon. Ezúttal Sevillában, salakon csap össze a két együttes. A sorsolást csütörtökön tartják. A házigazdáknál Nadal mellett David Ferrer vívja majd az egyes mérkőzéseket, párosban Feliciano Lopez és Fernando Verdasco bevethető. Az argentinoknál Juan Martin del Potro, David Nalbandian, Juan Monaco, Juan Ignacio Chela és Eduardo Schwank közül választ majd Tito Vazquez szövetségi kapitány.