Wawrinka kiütötte a US Open címvédőjét

2013.09.06. 00:20 Módosítva: 2013.09.06. 10:32

Újabb meglepetés a US Openen, a 9. kiemelt Stanislas Wawrinka sima három szettben, 6:4, 6:3, 6:2-re kiütötte a torna címvédőjét és a legutóbbi Grand Slam bajnokát, Andy Murray-t. A svájci élete első GS-elődöntőjébe jutott.

Az első szettben még fej fej mellett haladtak egészen a végéig, amikor is a sokkal támadóbban teniszező Wawrinka végül megtörte a túl sokat hibázó Murray-t, aki 5:4-nél nem tudta megoldani a szettben maradást. A csalódott skót dühében az ütőjét is széttörte, amiért figyelmeztetést is kapott a székbírótól.

A második szettben is Wawrinka kezdte az adogatást, és 3:2-es vezetésénél sikerült szép fonák egyenesekkel elvennie Murray szerváját, ez az egy brék pedig eldöntötte a játszmát. A harmadik szett elején a skót kettős hibával bukta el már 1:1-nél a szerváját, de Wawrinka még másodszor is brékelni tudta, majd biztosan kiszerválta a meccset.

Az elődöntőben majd a világelső Novak Djokovics lesz az ellenfele szombaton, a szerb 6:3, 6:2, 3:6, 6:0-ra verte Mihail Juzsnijt. A másik ágon Rafael Nadal és a 2007-es Wimbledon után mindössze másodszor GS-elődöntős Richard Gasquet találkozik.

Murray az elmúlt három évben egyedül a tavalyi Roland Garroson esett ki az elődöntőnél korábban – igaz, az idein nem is indult –, akkor is a negyeddöntő jelentette a végállomást. Korai búcsúja még a felvezető versenyeken mutatott ingadozása mellett is meglepő, az elmúlt négy GS-ből, amin indult, kettőt megnyert, kettőn döntős volt.