Babos egyből kiesett Taskentben

2013.09.09. 09:08

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a Taskentben zajló, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán, miután hétfőn három szettben kikapott a harmadik helyen kiemelt osztrák Yvonne Meusburgertől.

A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint a 20 éves soproni játékos gyorsan szettelőnybe került, ám a második játszmát ugyancsak hamar elbukta, a harmadikban pedig már csak egy gémet tudott nyerni a júliusban Budapesten döntős riválisa ellen. A találkozó 1 óra 31 percig tartott.

A világranglistán 107. Babost párosban a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán az első helyen emelték ki, ellenfelük a nyitókörben a kirgiz Kszenija Palkina és a fehérorosz Polina Pekova lesz.

"Sajnos ez ma nem sikerült. Nagyon jó első szettet játszottam, sőt a másodikban is sokáig jól működött a teniszem" - értékelt honlapján a magyar teniszező. "Aztán egy nagyon hosszú adogatójátékot veszítettem el, és azt hiszem, ettől bepánikoltam, hogy jó játékkal is vesztem a gémeket. Így elkezdtem többet hibázni, rossz döntéseket hozni."

Babos kifejtette, Meusburger nagyon stabil játékos, végig ugyanazt a színvonalat tudta tartani, s ez volt a döntő különbség: "Remélem, sikerül tanulnom a meccsből, és tovább magas színvonalon játszanom. Akkor meglesznek ezek a találkozók" - tette hozzá.

1. forduló (a 16 közé jutásért): Meusburger (osztrák, 3.)-Babos Tímea 2:6, 6:2, 6:1