Davis-kupa: Szegeden játszik a válogatott a feljutásért

2013.11.18. 16:38

Májusban Szegeden küzdhet a magyar tenisz Davis-kupa-válogatott azért, hogy az idei kiesés után visszakerüljön az euro-afrikai zóna II-es csoportjába.

A magyar szövetség (MTSZ) hétfői tájékoztatása szerint a III-as csoportban egy hét alatt egy helyszínen dönti el a 14 nemzeti csapat azt, hogy melyik kettő jut fel a II-es csoportba. Az MTSZ megpályázta a torna lebonyolítását, a nemzetközi szövetség pedig úgy döntött, hogy Magyarországnak adja a rendezési jogot. A május 5-től zajló esemény házigazdája a szegedi Gellért Szabadidőközpont lesz, amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott.

A házigazdák mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia, Azerbajdzsán, Észtország és Tunézia válogatottja lép majd pályára. A csapatok körmérkőzéssel, majd rájátszással döntenek a feljutókról.

A magyarok az áprilisi osztályozón 4-1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból.

A nőknél a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának küzdelmeire ugyancsak Magyarországon kerül sor jövőre, annak a tornának a budapesti Syma Csarnok ad otthont február 4. és 8. között.