Ennyi japán elég is volt mára

2014.01.18. 11:11

A 8. kiemelt Jelena Jankovic belelendült a japánokról szóló viccekbe, miután zsinórban harmadik meccsén vert meg japán ellenfelet az Australian Openen. A harmadik körben 6:4, 7:5-re győzött Nara Kurumi ellen, előtte Doj Miszakit és Morita Ajumit verte meg.

„Úgy érzem magam, mintha a Japán Openen játszanék, nem az Australian Opennen tűnik nekem" – nevetett. „Három meccs, három japán versenyző. Bocs, Japán." Aztán megnevettette még egyszer a közönséget. „Nem volt könnyű átjutni rajtuk, most már talán megyek, eszem egy kis szusit."

A nap legnagyobb meglepetése a 10. kiemelt Caroline Wozniacki búcsúja volt, 4:6, 7:5, 6:3-ra kapott ki Garbine Muguruza ellen. Nem volt nehéz dolga az Alize Cornet ellen 6:1, 7:6-tal továbbjutó Marija Sarapovának, míg a címvédő Viktorija Azarenka egyenesen kivégezte 6:1, 6:0-val Yvonnw Meusburgert.

Babos Tímeáék közben tovább menetelnek párosban, Petra Marticcsal az oldalán 6:1, 6:3-ra legyőzték a párosban tavalyi döntős Ashleigh Barty-Casey Dellacqua duót. Babosék következő ellenfele a legjobb 8 közé jutásért a Jarmilia Gajdosova-Ajla Tomjanovc ausztrál-horvát páros lesz.