Babos bravúrral egyenlített, a párosban dől el a csata a FED Kupán

2014.02.05. 19:56

Babos Tímea óriási bravúrral legyőzte Simona Halepet, így 1-1-re áll a magyar-román csata szerdán Budapesten a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján.

    A világranglistán 83. magyar játékos gyengén kezdett a WTA-rangsorban 10. Halep ellen, akit tavalyi hat tornagyőzelme után az év felfedezettjévé választott a WTA. Az elmúlt évben a budapesti versenyen Halep 7:5, 6:1-re legyőzte Babost a negyeddöntőben, majd a tornát is megnyerte. A visszavágás sokáig valószínűtlennek tűnt a Syma csarnokban, mivel az elképesztően adogató román a második játszmában 5:4-nél a meccsért szervált, ám a 20 éves soproni játékos megfordította a szettet. A harmadik felvonásban a közönség már sorozatban a hatodik megnyert Babos-játéknak tapsolhatott, ám Halep felzárkózott 2:2-re. Ismét az ászokat szóró magyar teniszező percei következtek, aki "semmire" elvette riválisa adogatását, 5:2-re elhúzott, és végül 1 óra 45 perc alatt diadalmaskodott.
    "Köszönöm a drukkolást, mindig nagy élmény itthon játszani. A második szettre találtam meg a játékomat, kihoztam Simonát a komfortzónájából, jöttem előre a hálóhoz, és végül sikerrel jártam" - nyilatkozta boldogan Babos a találkozó után.
     Eredmény, 1. forduló, B csoport:
Babos Tímea-Simona Halep 1:6, 7:5, 6:3
   
    Mivel Jani Réka-Luca korábban 6:1, 6:0-ra kikapott Sorana Cirsteától, így az 1-1-re álló párharc a páros csatában dől el. Magyar részről várhatóan Babos és Jani, míg a románoktól Monica Niculescu és Irina-Camelia Begu lép pályára. (MTI)