Fucsovics lélekromboló csatában maradt le Wimbledonról

2014.06.19. 16:43

2002 óta nem volt Wimbledonban főtáblás férfi teniszezőnk, legutóbb Sávolt Attilának sikerült, most pedig a világranglistán a 199. helyen álló Fucsovics Márton próbálkozott, aki két akadályt is sikerrel vett a selejtezőben. A  nála lényegesen jobb németet, Andreas Becket is legyőzte, 2010 junior wimbledoni bajnokát aztán egy másik német, a 219. Timo Pütz állította meg. A bravúr csak hajszálon múlott.

Nagy küzdelmet hozott az első szett, amelyet Fucsovics kezdett, az ellenfelének volt labdája az 1:0-hoz, de a magyar játékos két labdát is hozott, és vezetett. Lendülete tovább tartott, brékelt, hét perc játék után 2:0-ra nála volt az előny. Pütz gyorsan visszavette a szervaelőnyt, majd onnantól mindenki nyerte a saját adogatását, 6:5-ös Fucsovics-vezetésnél a magyarnak két labdája is volt az első szetthez, végül a rövidítés döntött. Ebben Pütznek négy szettlabdája maradt a végére, végül 50 perc játék után a másodikat behúzta, 7-6-ra nyert.

A második játszma is bizonyította, hogy két, közel azonos tudású játékosról van szó. 6-6-ig megint mindenki hozta a saját adogatását, egyedül Fucsovicsnak volt 2-2-nél két bréklabdája, de mind a kettő elment. Aztán maratoni csatát hozott a rövidítés, aminek a végén megint nem mi örültünk. Pützenek öt, Fucsovicsnak hét játszmalabdája volt, 16-17-nél a magyar elrontotta az adogatását.

Aztán a magyar érezhetően elveszítette a fonalat, sokat rontott, kétszer is elveszítette az adogatását, igaz másodjára megint egy hihetetlen hosszú játékban, csak a 15. adogatás után dőlt el a gém. Fucsovics 4-0 után tudott szépíteni, majd megint volt bréklabdája, de az is elment, 5-1-nél a német a főtábláért fogadott: ahogy ez ilyenkor lenni szokott, egy bukott adogatással ért véget a meccs, 2 óra 46 perc alatt.

Wimbledon, 3. selejtező forduló

Fucsovics Márton–Timo Pütz (német) 6:7 (3), 6:7 (16), 1:6