A belga Goffin először nyert ATP-tornát

2014.08.02. 16:08

A szabadkártyával versenyző belga David Goffin szetthátrányból fordítva nyert szombaton az ötödik helyen kiemelt és hazai közönség előtt szereplő Dominic Thiem ellen az ausztriai Kitzbühelben rendezett, 427 ezer euró (132,2 millió forint) összdíjazású férfi tenisztorna fináléjában.

A világranglistán 78., 23 éves Goffin pályafutása során először nyert ATP-tornán, és a korábbi, nem ATP-tornákon elért sikereit is figyelembe véve sorozatban huszadszor nem kapott ki.

Az első szettben a 20 éves Thiem 47 perc alatt jutott előnyhöz, riválisa azonban a következő játszmában nagyon magabiztosan teniszezett, egyenlített, a döntő szettben pedig érvényesítette mentális fölényét, s 41 perc alatt eldöntötte a meccset, amely kereken 2 óráig tartott.

A nyertes 40 720 euróval (12,7 millió forint) lett gazdagabb, Thiem - akinek szintén ez lett volna az első ATP-sikere - pedig azzal vigasztalódhat, hogy a világranglistán a tornákat szervező ATP előrejelzése szerint a 43. helyre lép előre, ez pedig pályafutása legjobb helyezése lesz. Goffin személyében hét év óta az első belga győztest avatták ATP-tornán.

Döntő: Goffin (belga)-Thiem (osztrák, 5.) 4:6, 6:1, 6:3