Djokovics szimulált, és mindenkit beetetett?

2015.02.02. 15:35

A világelső Novak Djokovics többször is fájdalmaira panaszkodott a vasárnap 7:6, 6:7, 6:3, 6:0-ra megnyert Australian Open döntője alatt, ami többeket a régi színjátékaira és az ellenfél szempontjából barátságtalan pillanatokban kikért ápolásaira emlékeztetett. A szerb már régebben is többször eljátszotta a nagyhalált, hogy aztán mégis újult erővel támadjon fel, és nyerje meg a meccseit.

Vasárnap egy ponton még az Eurosport szakértőjeként dolgozó Mats Wilander is azt találgatta, hogy vajon görcsölni kezdett-e Djokovics. A világelső ellenfele, Andy Murray viszont azért bosszankodott, mert engedte kizökkenteni magát a játékából. Hiába fejlődött Murray nagyon sokat fejben, mégsem tudott mit kezdeni Djokovics sérüléseivel/szimulálásával, pedig a meccs előtt mentálisan felkészültnek nevezte magát.

Nem tudott azonban kellően nyugodt és koncentrált maradni, ez pedig végül egy 6:0-s szettbe került neki.

Az első szettben Djokovics már 4-1-re is vezetett, amikor elkezdett sorozatban hibázni, de így is lehetősége lett volna 5:3-nál kiszerválni a szettet, azonban már látványosan fájlalta az ujját.

Egy jókora vízhólyag látszott az ujján, majd egy elcsúszásnál rá is esett a hüvelykujjára. Mindenesetre kapott rá fájdalomcsillapító spray-t, amikor leültek Murray visszabrékje után a pihenőhöz 5:4-nél. A rövidítésre ennek már nem volt nyoma, ott kemény csata alakult ki, végül a világelső jött ki belőle jobban.

A második szett elején aztán Murray brékelni tudott, Djokovics pedig egy hátrabukfenc után látványosan a bokáját nézegette, próbálgatta. Murray fejben a padlóra került, Djokovicsnak jól láthatóan megint nem volt semmi baja már utána. Murray-ből dühös üvöltéssel jött ki a frusztráltság, de ennek ellenére a második szett rövidítését már ő nyerte meg.

A harmadik szett elején a skótot még vitte a lendülete, lebrékelte Djokovicsot, aki megint fáradtnak tűnt, látványosan meg is botlott a bréklabdánál. Murray rontásain is múlott, de a lábát húzó Djokovics is megdolgozott a következő két bréklabdáért, visszajött, és innen aztán beindult a gőzhenger. Murray egyetlen gémet tudott nyerni, míg Djokovics tízet.