Egyszerre mocskos és zseniális a hátat fordító tenisztrükk

2015.04.16. 10:26

Gaël Monfils az egyik legakrobatikusabb teniszező, számtalan pontot szerzett már leírhatatlan ugrándozásaival. Most a Monte Carló-i tornán is ütött egy furcsa pontot. Nem a technikáját, színészi képességeit használta.

A verseny második fordulójában az ukrán Alekszandr Dolgopolovval játszott a francia teniszező. Nem volt könnyű meccs, Monfils azonban mégis úgy tett, mintha csak egy gálán lett volna.

A második játszmában az egyik labdamenetben Monfils alaposan megfuttatta ellenfelét. Ő bement közel a hálóhoz, majd egy ejtéssel vélte befejezni a menetet. Meg sem várta, mi történik, hátat fordított a hálónak. Dolgopolov azonban még befutotta a labdát. Monfils persze jól átverte, tudta, hogy még nincs vége, és hogy az ukrán kényszerütés hová megy. Így az utolsó pillanatban megfordult, és védhetetlen pontot ütött. Aztán ő is nevetett saját trükkjén.

Monfils jól átverte Dolgopolovot Monte Carlóban

Monfils 7:6 (7-5), 7:6 (8-6)-ra győzött, a nyolcaddöntőben a második kiemelt Roger Federrer játszott, és két játszmában legyőzte a második kiemeltet.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Monfils (francia, 14.)-Federer (svájci, 2.) 6:4, 7:6 (7-5)
Raonic (kanadai, 4.)-Robredo (spanyol, 16.) 6:3, 3:6, 6:3            
Dimitrov (bolgár, 9.)-Wawrinka (svájci, 7.) 6:1, 6:2