Nadal és Ferrer nekiment a Spanyol Tenisz Szövetségnek

2015.06.29. 12:24

Egy Rafael Nadal és David Ferrer vezette csoport nyílt levélben bírálta a Spanyol Tenisz Szövetséget (RFET) annak kétséges döntései és gazdálkodása miatt.

Az MTI cikke szerint a spanyol tenisz 44 kiemelt tagja által aláírt állásfoglalás szerint Jose Luis Escanuela elnök kaotikusan és ellenségeskedően vezeti az RFET-t, és arra kérik az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a helyzet normalizálása érdekében.

Az ügy egyik előzménye, hogy a szeptemberben kinevezett első női Davis Kupa-kapitány, Gala Leon az őt ért támadások miatt felajánlotta lemondását, ám a szövetség elutasította azt. Korábban Nadal is kétkedve fogadta a Carlos Moyát váltó Leon DK-szerepvállalását.

Szörnyű a helyzet otthon, árt a tenisznek, a befektetni kívánó szponzoroknak és a gyerekek lelkesedésének is

–közölte Wimbledonban a 14-szeres Grand Slam-győztes Nadal.

A spanyol nemzeti sporttanács – amely ugyancsak megkérdőjelezte Leon kinevezését – közben bejelentette, nyomozást rendelt el annak a kiderítésére, hogy hová került az RFET-től állítólag utánpótlás-nevelésre fordított 700 ezer euró. A sportért felelős fegyelmi bizottság múlt héten egy hónapra felfüggesztette állásából az elnököt, aki nem akart együttműködni a szövetség pénzügyi átvilágításában.