Érdeklik a hétköznapi hősök? Mutatunk egyet

2015.07.20. 09:05

Magyarország nagy csatában, 3:2-re verte meg a tenisz Davis-kupában Boszniát. Vasárnap mindkét egyest meg kellett nyerni a győzelemért, előbb ez Fucsovics Mártonnak, utóbb pedig Nagy Péternek is sikerült Siófokon.

A legjobb magyar játékos, Fucsovics az első szett elveszítése után fordított, ezzel pedig összesítésben egyenlített.

A csoda azonban a utána jött - a korábbi játékos, Köves Gábor nevezte így -, amikor az Amerikában tanuló, 23 éves Nagy Péter, aki a világranglista 786. helyén áll, végig koncentrálva, egyetlen labdát sem feladva a negyvenfokos melegben három szettben (6:4, 6:3, 6:3) legyőzte ellenfelét.

Jól variálta a játékot, ha kellett, keményen ütött, ha kellett, az ellenfél hibájára várt a felpörgetett labdák után, de volt olyan, hogy pazar és pimasz rövidítésekkel ért el pontot. Nem utolsósorban jól viselte, hogy ebben a téthelyzetben csak a győzelem az elfogadható, és amikor már vezetett, akkor sem ingott meg.

A meccs után azt mondta az M4-nek: igen sokat segített neki az amerikai pozitív gondolkodás.

Nagy 555 hellyel volt hátrább, mint Brkic, akié a 231. pozíció. A vélelmezhető tudásbeli különbség nem igazán látszott.

Magyarország Bulgáriával találkozik az Euro-afrikai zóna második csoportjának döntőjében.

Még az első csoportba jutás is igen nehéz, a Világcsoport iszonyú messze van, de jó volt látni, hogy egy nem is annyira fiatal teniszező, hogyan lesz pontról pontra erősebb, hogyan lesz egyre nagyobb az önbizalma, és ezzel hogyan esik kétségbe a favorit.