Nem akart kondizni, ezért zárták ki a magyar tenisztehetséget

2015.08.04. 09:50

A hétvégén a Magyar Tenisz Szövetség az U18-as válogatott keretéből kizárta az idei  wimbledoni lánytornát megnyerő Stollár Fannyt és Gálfi Dalmát , és még két fiút. A közlemény csak arról írt, hogy a viselkedésük nem volt sportemberhez méltó. 

A Blikk megszólaltatta Gálfi Tamást, a lány édesapját, aki konkrétumokkal is szolgált. Lánya a svájci Európa-bajnokságon okozott csalódást a korosztályokért felelős vezetőedzőnek, Pelva Gábornak.

Több fegyelmezetlenség okozta a kizárást. Már eleve lekésték az Eb-re indulást. Mint kiderült, az előző este ünnepelték meg awimbledoni győzelmet, és az ébresztőóra nem „szólt”, ezért késett fél órát. Egyszer túl sokáig reggelizett, végül pedig az jelentette az utolsó cseppet a pohárban, hogy a „válogatottnál rá akarták erőltetni, hogy végezze el az erőnléti munkát, amit nem vállalt.” Az édesapa szerint azért, mert a lánya az erőnléti edzője programját kívánta kint is követni, és arra a napra nem volt kondizás neki előírva.

A szövetség amúgy a hétvégén pontosította a kizárásra vonatkozó passzust:

Ki szeretném emelni, hogy Szintai Dávidot kivéve a játékosokat nem a válogatottságból, hanem az Eb-re utazó csapatból zárta ki az MTSZ. Mindhárom játékos továbbra is az MTSZ kiemelt válogatottjának tagja, továbbra is bízunk a játékosokban

- mondta Richter Attila főtitkár.