Bohócot csinált magából a US Openen a Wawrinkát megalázó teniszező

2015.09.02. 12:56

Nick Kyrgiost egyelőre inkább balhéiról ismerjük, mint tornagyőzelmeiről. Az ausztrál játékos nemrég Stanislas Wawrinkának szólt be elég ocsmányul, meg is büntették érte, most pedig Andy Murray ellen csinált bohócot magából a US Openen.

A teniszmeccsek legtöbbször a koncentráción múlnak, erre Kyrgios egyelőre képtelen. Mindenen fennakad, bohóckodik, feleslegesen fárasztja magát. Nem is csoda, hogy kikapott Murraytől 5:7, 3:6, 6:4, 1:6-ra.

Kyrgios mintha nem is akart volna nyerni. Elég hamar figyelmeztetést kapott a bírótól, mert túl hangosan káromkodott. A 20 éves ausztrál azon is kiakadt, hogy a nézőtéren vonulni mertek játéka közben a szurkolók. Később sem tudott lenyugodni, széttörte az ütőjét, de volt, hogy csak simán kirepült a kezéből ütés közben.

Azon is panaszkodott, hogy a stadion világítása miatt nem látja rendesen a labdát, de legmeglepőbb mozzanata mégis az volt, amikor az idegtől többnyire majd szétpattanó játékos alvást mímelt székében egy térfélcserénél.

A bohóckodáson persze sokan nevettek, de nem volt mindenki elragadtatva. „Inkább a pályán mutatott teljesítménye alapján kéne híresnek lennie, nem a bohóckodás miatt" – mondta róla Boris Becker.