Ha nincs Federer, Wawrinka is jó lesz

2015.11.25. 15:34

Martina Hingis, aki Roger Federerrel szeretne vegyes párosban indulni a jövő évi riói olimpián, honfitársa válaszára vár, írja az MTI.

A 35 éves játékos a Tennis Magazine-nak nyilatkozva azt javasolta, Federernek tegyék fel a kérdést, hogy megvan-e már a válasza.

„Mindig is azt mondtam, hogy szeretnék Rogerrel játszani, a 2001-es Hopman-kupát egyébként együtt nyertük meg. A döntés nem az én kezemben van. Neki megvan a saját időrendje, és mondhatom, eléggé elfoglalt"– tette hozzá Hingis, aki az indiai Sania Mirzával jelenleg a női párosok világranglistájának élén áll, és a hónap elején megnyerte a WTA-vb-t.

Federer elsősorban egyesben szeretne győzni Rióban, már csak azért is, mert az olimpiai egyéni arany még hiányzik a gyűjteményéből. Idén márciusban fenntartásait fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy Hingissel is pályára lépjen Rióban.

„Az a gond, hogy nem tudom, hogyan játszhatnék egyesben, férfi párosban és vegyes párosban is kilenc nap alatt. Ha mindent megpróbálnék megnyerni, az 15 mérkőzést jelentene. El kell még gondolkodnom a prioritásokról" - mondta akkor.

Négy éve viszont még éppen ő tervezte a vegyes párost, de akkor Hingis nem volt aktív.

Amennyiben kettejük párosa most sem állna össze, Hingis Stan Wawrinkával is játszana.

„Egyelőre kivárok. Stan azt mondta nekem, hogy készen áll a beugrásra, ha Roger nemet mondana. Mindegyikük jó választás lenne a számomra" – tette hozzá.