Federer hiába nyerte meg a torna legnagyobb labdamenetét, ez Djokovics meccse volt

2016.01.28. 13:09

A világelső Novak Djokovics és a harmadik kiemelt Roger Federer elődöntőjén a svájci a negyedik szett végén megnyerte a meccs, ha nem a torna labdamenetét.

Djokovics returnjét egy pazar félröptével szedte fel a lábától, majd kapott egy olyan átemelést a vonalhoz, ami még el is pattant, aztán visszatett egy lecsapást, végül pedig egy fonák egyenes nyerőt ütött a vonalra.

Federer a magasba emelte az öklét, de nem sokáig tarthatott az öröme: Djokovics, először egy hálón megpattanó labdát hozott, zsinórban pedig hat pontot nyerve lebrékelte a svájcit, és semmire szerválta ki a meccset.

Djokovics teljesen megérdemelten nyerte 6:1, 6:2, 3:6, 6:3-ra az elődöntőt. Az első két szettben olyan elképesztő színvonalon kezdett, hogy Federer levegőhöz is alig jutott a felgyorsított tenyeresei és fonákja mellett. Djokovics okosan helyezett szerváival a svájci néhány kósza pontot tudott csak fogni a szerb adogatásánál.

A bedarált első két szett után a harmadikban egy fokkal enyhült a nyomása, Federer pedig megragadta lehetőséget. A negyedik szettre behúzták a tetőt, gyorsan jöttek egymás után a gémek, a végén pedig a hatalmas pont után Djokovics pillanatok alatt megfogta a meccset. Az elődöntőt itt olvashatja vissza percről percre>>>

A szerb ezzel 23-22-re vezeti már az egymás elleni mérlegüket. Djokovics ellenfele a vasárnapi döntőben a második kiemelt Andy Murray, vagy a kanadai Milos Raonic lesz.