Balkezes német teniszező győzte le Serena Williamset az AusOpenen

GettyImages-507508092
2016.01.30. 12:05

A világranglista 6. Angelique Kerber egy izgalmas, fordulatos döntőben 6:4, 3:6, 6:4-re, 2 óra 8 perc alatt legyőzte a világelső Serena Williamset az Australian Open női döntőjében. A balkezes német játékos nagyon koncentrált volt szinte végig első Grand Slam-döntőjében, míg Williams túl sokat hibázott, és nem tudott mindig stabil maradni a fontos pillanatokban.

Williams rögtön semmire hozta az adogatását, és keményen letámadta Kerber szerváit, de a német tartotta magát. A kezdeti ostrom ellenére az amerikai idegesebb volt a szokásosnál, és el is bukta a szerváját. Kerber 3:1-es vezetésénél 0-30-ra is állt Williams, de aztán összekapta magát, és „C'mon"-ok kíséretében visszavette az elbukott szerváját.

Azonban továbbra is hullámzott a játéka, nem mozgott jól, és rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött. Kerber megragadta a lehetőséget, és megint előnybe került 4:3-nál. A németnek adogatnia kellett a szettért, de nagyon magabiztosan, semmire hozta a szerváját, és így megszerezte a vezetést 6:4-gyel. Williams 20 ki nem kényszerített hibájával szemben Kerber mindössze 3-at ütött.

A második szett elején mentek egymás után, de Williams tudott brékelni 2:1-nél. Ráadásul az amerikai elkezdett agresszívebben játszani, sokkal jobban dominálta a labdameneteket. Kerber azonban nem hagyta el magát, az egyetlen brék kivételével szépen hozta a szerváit, így Williamsnek adogatnia kellett az egyenlítésért. Behúzta a gémet, és ezzel 6:3-ra hozta a játszmát.

A döntő szettben is folytatódtak az izgalmak, Kerber nagyon akart, küzdelmes labdameneteket nyert, és semmire vette el rögtön az elején Williams szerváját. A világelső azonban egy újabb „C'mon" kíséretében rögtön visszajött. A következő adogatójátékában azonban egy maratoni, fordulatos gém végén megint a német került előnybe.

Már 5:2-re is vezetett, sőt, 30-30-nál két labdára volt a győzelemtől, de Williams egy jó első szervával, majd a hálónál megnyert ponttal a meccsben maradt. Kerber nem tudta kiszerválni a győzelmet, Williams megint hatalmas üvöltés kíséretében visszakapaszkodott. Azonban hiába, mert nem tudta mellérakni a saját szerváját, így az újabb brék a meccset, és a bajnokság megnyerését jelentette a németnek.

Kerber élete első Grand Slam-győzelmével jelentősen előrelép, a második lesz a világranglistán a 21-szeres GS-bajnok Williams mögött.