Huszonkét kávéval pörgette magát, két AusOpent nyert

2016.01.31. 11:28

A brazil Bruno Soares 24 éve nem látott bravúrt vitt véghez az Australian Openen. Szombaton megnyerte a férfi párost Jamie Murray-vel, majd 16 órával később a vegyes párost is behúzta Jelena Vesznyinával. Túl sokat nem tudott pihenni, de kávéval tudta tuningolni magát.

Soares helyi idő szerint éjjel egykor fejezte be a férfi páros döntőjét, de csak hajnal ötkor feküdt le, mert addig interjúkat adott. Brazil játékos korábban még sosem nyert Australian Opent, érthető volt az érdeklődés.

"Hosszú és nehéz nap volt, későn kerültem ágyba. Rengeteg adrenalin dolgozott bennem, nehéz volt így aludni. Hajnal ötkor feküdtem le, 11-re állítottam be az ébresztőórámat, de már 8:30-kor felkeltem. Azóta kávén élek, már túl vagyok huszonkettőn, de megérte" – mondta a vegyes döntője után.

Vesznyina is megjegyezte az AP-nek, hogy fél ötkor sms-t kapott párjától, hogy már kész van a meccsre.

„Tudtam, hogy a mai nap is fontos,nem sokszor van esélyed arra, hogy Grand Slam-döntőben játszhass. És hát nekem egy nap alatt kettő is lett" – mondta Soares.

A vegyes páros döntője elég kiélezett lett, az első játszmát Soaresék nyerték 6:4-re, a másodikat ugyanennyire húzta be a  Coco Vandeweghe, Horia Tecau páros. A harmadik tie breakben dőlt el, 3:0-ra az ellenfél vezetett, majd innen 6:3 lett Soareséknek,  6:5 után végül 10:5-re nyertek.