Babos a végsőkig bírta a US Open-döntőssel

2016.02.12. 12:55

Babos Tímea kiélezett meccset játszott a szentpétervári premier torna nyolcaddöntőjében. A 2015-ös US Open döntőse, az olasz Roberta Vinci csak három játszmában, rövidítésben tudta kiejteni a magyar játékost. (6:7, 6:4, 6:7).

Babos jól kezdett, az első játszmában kétszer is brékelte Vincit, 5:2-re vezetett, de ezután bizonytalanná vált a játéka, rengeteget ütött vonalon kívülre. Az olasz játékos feljött, majd a rövidítésben be is húzta a szettet (6:7).

A második játszmában Babos már magabiztosabbá vált, kétkezes fonákjával többször leütötte a pályáról a fizikailag gyengébbnek tűnő Vincit, és végül 6:4-re nyert.

A harmadik szett is izgalmasan alakult, az elején Babos volt frissebb és összeszedettebb, megint brékelni tudta Vincit, 3:1-re elhúzott. Ezután szorosabbá vált a meccs, az olasz is el tudta venni Babos adogatását, feljött 4:3-ra, majd 5:4-re. Ekkor Babosé volt az adogatás, de nem mentek a szervái, outokat ütött, így Vinci újra brékelt (5:5).

A következő játszma Babos nyerőjével indult, de aztán Vinci irányított, és megszerezte a vezetést. (5:6). A magyar teniszező jól kezelte a helyzetet, remekül szervált, ászokat is beütött, Vinci pontot sem csinált. Így simán megvolt az egyenlítés. (6:6)

A rövidítésben Babos ütötte az első pontot, a másodikat pedig kétszer szerezte meg. Bár a challenge vonalon mutatta a labdáját, a bíró újra elrendelte a szervát. Babos ezt is beütötte. Vinci ütött egy nyerőt, majd egy kettős hibája volt, így maradt a két pont előny a magyar játékosnál. A végét azonban Vinci bírta jobban fejben, 4:2-ről feljőve 7:4-re nyerte a rövidítést.

Babos a negyeddöntős szereplésért 100 világranglista-pontot és közel 20 ezer dollárt kap.

„Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán. Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig. Ami pozitívum, hogy egy így elveszített szett után is visszajöttem. Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam”

– nyilatkozta Babos.