Drámai mentés után döntős Babos a brazíliai tenisztornán

2016.08.04. 19:08

 Babos Tímea döntőbe jutott a brazíliai Florianopolisban zajló, 250 ezer dollár (69,8 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán. A viadal honlapja szerint a szombattól már a riói olimpián szereplő magyar játékos csütörtökön a román Ana Bogdannal találkozott, az esőszünettel tarkított első szett pedig igazi drámát hozott: a világranglistán 44. Babos 5:2-re vezetett, de a 127. helyen álló ellenfele rövidítésre mentette a játszmát. Ebben Bogdan 5-0-ra elhúzott, négy szettlabdája is volt, de az első felvonást mégis a magyar teniszező hozta 1 óra 20 perc alatt.

A folytatásban Babos gyorsan brékelőnybe került, majd mindkét játékos többször is elvesztette az adogatását. A 23 éves magyar 4:3-nál hozta a szerváját, majd ismét brékelte Bogdant, így 1 óra 58 perc elteltével fogadhatta ellenfele gratulációját.

  • Egyes, elődöntő: Babos Tímea (6.)-Ana Bogdan (román) 7:6 (10-8), 6:3

A magyar teniszező a pénteki fináléban a Puerto Ricó-i Monica Puiggal (37.) vagy a román Irina-Camelia Beguval (31.) találkozik.

A páros döntőt elbukta Babos

Babos párosban is versenyben volt, Jani Réka-Luca oldalán Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok ukrán duóval mérkőzött magyar idő szerint csütörtök este a döntőben.

A magyar páros két szettben kikapott a brazíliai Florianopolisban zajló, 250 ezer dollár (69,8 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna párosversenyének csütörtöki döntőjében. A viadal honlapja szerint a harmadikként rangsorolt, olimpiai résztvevő magyar páros az első helyen kiemelt ukrán ikerpárral 58 perces fináléban maradt alul. Jani első WTA-tornadöntőjében szerepelt, míg Babos idén harmadszor jutott döntőbe párosban - Miami és Wimbledon után -, WTA-versenyen eddig 11 alkalommal diadalmaskodott.

  •     Páros, döntő: Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok (ukrán, 1.) - Babos Tímea, Jani Réka-Luca (3.) 6:3, 6:1