Serena Williamsnek is elege lett: Nem fogok hallgatni

2016.09.27. 23:04

Az amerikai teniszező Serena Williamsnél is betelt a pohár a feketék elleni rendőri erőszak miatt, és Facebook-oldalán azt ígérte, hogy mostantól nem marad csendben. 

A sztár megosztott egy történetet a közösségi oldalon arról, hogy kedden a 18 éves unokaöccse vitte el egy találkozóra, miközben ő a telefonján dolgozott.

"A távolban megláttam egy rendőrt, és rögtön ellenőriztem, hogy az unokaöcsém nem hajt-e túl gyorsan. Eszembe jutott az a szörnyű videó, arról a nőről, akinek a rendőrök lelőtték az autóban ülő barátját. Ez az egész néhány másodperc alatt végigfutott az agyamon, és már megbántam, hogy nem én vezetek. Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha valami történik vele".

Williams gyorsan hozzáteszi, hogy nem gondolja úgy, hogy minden ember rossz, de vannak tájékozatlan, rémült emberek, és ez milliók életére hatással van. Szerinte az is sokat elmond, hogy 2016-ban ilyen kérdésekkel kell foglalkozni. 

Aztán eszembe jutott, miért nem szólaltam fel eddig? Mi lesz így az unokaöcsémmel? Mi lenne ha lennének gyerekeim?  Ahogy Martin Luther King mondta, eljön az idő, amikor a hallgatás árulásnak számít. Én nem fogok hallgatni

- írta.

Néhány hete elég nagy balhé volt abból az Egyesült Államokban, hogy az NFL-es Colin Kaepernick nem állt fel meccse előtt az amerikai himnusznak, így akart tiltakozni a feketéket érő rendőri erőszak ellen. Azóta tömegesen csatlakoztak a mozgalomhoz amerikai sportolók, de nemcsak a profik, hanem egyetemista, középiskolás amerikaifocisták, kosarasok is.