Gálfi továbbjutott a selejtezőben, Babos döntős párosban

2017.01.12. 09:32

Gálfi Dalma bejutott a második fordulóba csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében. A világranglistán 162. magyar játékos 6:7 (2-7), 6:3, 6:1-re verte a WTA-rangsorban három hellyel mögötte álló brit Tara Moore-t. A találkozó 1 óra 56 percig tartott. 

A 2015-ben junior US Open-bajnok, 18 éves Gálfi következő ellenfele a macedón Lina Gjorcheska (202.) lesz, a főtáblára jutáshoz összesen három meccset kell nyerni. Magyar részről csak Babos Tímea szerepel alanyi jogon az Australian Open 128-as főtábláján, ő először vág neki kiemeltként a melbourne-i tornának.

Az a Babos, aki oldalán Anasztaszija Pavljucsenkovával bejutott párosban a sydneyi keménypályás tenisztorna női versenyének döntőjébe. A magyar, orosz duó csütörtökön két szettben győzte le a szlovén Andreja Klepac és a spanyol Maria Jose Martinez Sanchez kettősét, a találkozó 1 óra 11 percig tartott. Babosék ellenfele a fináléban a Sania Mirza, Barbora Strycova (indiai, cseh, 1.) vagy a Vania King, Jaroszlava Svedova (amerikai, kazah, 4.) páros lesz.

Honlapja szerint a 23 éves magyar játékos harmadszor játszott elődöntőt párosban Sydneyben, 2014-ben bejutott a fináléba a cseh Lucie Safarova oldalán, majd egy évvel később nagy csatában búcsúzott a francia Kristina Mladenovic társaként. Babos idén egyesben az első fordulóban kiesett az ausztráliai versenyen.

Nők (776 ezer dollár összdíjazás):

Páros, elődöntő: Babos, Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Klepac, Martinez Sanchez (szlovén, spanyol) 6:3, 6:4