Babos Tímeáék nyerték az Australian Open előtti utolsó párosversenyt

2017.01.13. 09:13 Módosítva: 2017.01.13. 09:18

Kitűnő előjelekkel, a sydney-i keménypályás torna megnyerésével hangolt az év első Grand Slam-tornájára a magyar-orosz Babos Tímea-Anasztaszija Pavljucsenkova női teniszpáros.

A január 16-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság előtti utolsó torna döntőjében az első kiemelt páros volt Babosék ellenfele, ám a félig magyar duó két szettben (6-4, 6-4) borította a papírformát, és egy óra 14 perc alatt legyőzte a verseny favoritjait.

A Sania Mirza, Barbora Strycova cseh kettős ellen aratott győzelem után Babos Tímea boldogan nyilatkozott az orosz teniszezővel alkotott párosukról, ami azért is jó jel, mert ebben a felállásban vesznek majd részt az Australian Openen is:

"Egész héten nagyon jól játszottunk, remek párosok ellen sikerült nyerni. Jól éreztem magam a pályán Nasztjával! Jó élmény volt itt és így játszani" – idézte a versenyzőt az MTI.

Az egyéni világranglistán 28., a párosok ranglistáján 15. helyen rangsorolt magyar teniszezőnek ez volt pályafutása 12. tornagyőzelme párosban.

Babos emellett annak a jó hírnek is örülhetett, hogy életében másodszor az egyesek mezőnyében is kiemeltként vághat majd neki egy grand slam-tornának, a hétfőn kezdődő Australian Openen ugyanis a 25. kiemeltként vehet részt, és így a világranglistán 90. helyen rangsorolt Nicole Gibbs ellen kezdhet majd a tornán.