Federer elintézte Murray legyőzőjét

2017.01.24. 11:32 Módosítva: 2017.01.24. 11:34

A féléves kihagyás után visszatérő, ezért csak 17. kiemelt Roger Federer 6:1, 7:5, 6:2-vel legyőzte azt a Mischa Zverevet, aki az előző körben kiütötte a világelső Andy Murray-t. Így a svájci már ott van az elődöntőben, ahol majd honfitársa, Stan Wawrinka lesz az ellenfele.

Federer jól tudta olvasni Zverev játékát, és már 5:0 volt, mire a német egyáltalán fel tudott iratkozni az eredményjelzőre. Végül a svájci mindössze 19 perc alatt besöpörte az első játszmát.

Zverev a második szettet eltökéltebben kezdte, és itt volt a legtöbb esélye, 2:1-nél 0-40 lett Federer adogatásánál, és brékelőnybe tudott kerülni. Azonban a svájci azonnal visszajött, és hiába volt hatékony Zverev a hálónál, próbálta törni a játék ritmusát, Federer semmire vette el az adogatását 5:5 után, aztán kiszerválta a szettet.

A harmadik játszma elején gyors pontok váltották egymást, de Zverev csak 2:2-ig tudta tartani magát, utána már nem tudott több játékot fogni a meccsen. Federer 65. nyerőjét is beütve 1 óra 32 perc alatt túljutott a negyeddöntőn.

Federer ezzel már biztosan megismételte tavalyi szereplését az év első Grand Slamjén, és 13. alkalommal jutott be az AusOpenen az elődöntőbe.

A pénteki elődöntőben majd Stan Wawrinka várja, aki 7:6, 6:4, 6:2-vel jutott túl Jo-Wilfrid Tsongán a maga negyeddöntőjében. A kiélezett első szett után a másik kettőben már nem volt nehéz dolga a svájcinak.