Újra van Grand Slam-döntős teniszezőnk

2017.01.27. 09:04

Piros Zsombor két szettben, 6:3, 6:4-re győzte le a francia Corentin Moutet-t a Melbourne-ben zajló Australian Open junior fiú egyesének elődöntőjében. A 17. éves magyar teniszező ezzel bejutott a döntőbe, ahol az izraeli Yshai Oliel lesz majd az ellenfele.

Piros mindkét szettben magabiztosan teniszezett. Az elsőben már 5:1-re is vezetett, a másodikban pedig 3:3 után irányította a meccset. Jellemző, az ellenfél adogatását vette el a döntő gémért, amelyben három meccslabdája is volt. 

Eddig egyetlen magyar teniszezőnek, Fucsovics Mártonnak sikerült Grand Slamet nyerni egyesben. 2010-ben Wimbledonban lett bajnok.

Az ötéves kora óta teniszező Piros Zsombor jelenleg csak a 23. helyen az ITF (Nemzetközi Tenisz Szövetség) junior ranglistáján. Magyar idő szerint szombaton hajnal 5 órakor játssza a döntőt, az Eurosport élőben közvetíti a meccset.

Az elődöntőről még nincs összefoglaló, de a negyeddöntős sikerét már meg lehet nézni.

Az amerikai Bethanie Mattek-Sands és a cseh Lucie Safarova második helyen kiemelt duója nyerte a női párosversenyt az év első Grand Slam-tornáján. A kettős 2015-ben is győzött Melbourne-ben, majd abban az évben a Roland Garroson, 2016-ban pedig a US Openen nyertek.

Női páros, döntő:

Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh, 2.)-Andrea Hlavackova, Suaj Peng (cseh, kínai, 12.) 6:7 (4-7), 6:3, 6:3