Egyből kiverték a Davis Kupa címvédőjét

2017.02.06. 20:07

A címvédő argentinok 3-2-re kikaptak az olaszoktól Buenos Airesben, így nem jutottak a nyolc közé a tenisz Davis Kupa világcsoportjában. Ahogy az MTI megírta, a párharcban az olaszok 2-0-ra vezettek az első nap után, majd a párost és a vasárnapi első egyest is a házigazdák nyerték, ezzel 2-2-re egyenlítettek, a sorsdöntő egyest viszont eső miatt hétfőre halasztották.

A Guido Pella-Fabio Fognini meccsre ingyenes volt a belépés, ennek és a nagy tétnek is köszönhetően telt ház előtt, remek hangulatban rendezték a találkozót. Az első és a második szettet is az argentin Pella nyerte, ám Fognini fordított, és végül 2:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:2-re megnyerte a négy óra tizenöt perces mérkőzést, így az olaszok 3-2-re győztek, a címvédő argentinok pedig kiestek.

Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok a hétvégén bravúrral 3-1-re nyertek Pozsonyban a szlovákok ellen, ezzel bejutottak a világcsoport rájátszásába. Ott a 16 tagú elitmezőny első fordulójának vesztesei közül kerül majd ki Köves Gábor kapitány csapatának következő ellenfele, azaz Horvátország, Kanada, Németország, Oroszország, Svájc, Japán, Csehország vagy Argentína. A sorsolás április 11-én lesz.

A világcsoportban maradásért, illetve világcsoportba jutásért szeptemberben rendezik a mérkőzéseket.

Világcsoport, 1. forduló:

Argentína-Olaszország 2-3

Horvátország-Spanyolország 2-3

Kanada - Nagy-Britannia 2-3

Németország-Belgium 1-4

Szerbia-Oroszország 4-1

Egyesült Államok-Svájc 5-0

Japán-Franciaország 1-4

Ausztrália-Csehország 4-1

A negyeddöntőben (április 7-9.):

Ausztrália-Egyesült Államok

Franciaország - Nagy-Britannia

Szerbia-Spanyolország

Belgium-Argentína/Olaszország