Szenzációs magyar teniszsiker a charlestoni tornán

2017.04.05. 18:52

Stollár Fanny nagyszerű győzelmet aratva bejutott a legjobb 16 közé a 776 ezer dollár összdíjazású (224,5 millió forint) charlestoni (USA) női salakpályás tenisztornán.

A 18 éves magyar játékos csütörtökön a verseny negyedik kiemeltje, a márciusban Indian Wellsben legjobbnak bizonyult, tavalyi wimbledoni elődöntős, orosz Jelena Vesznyina ellen nyert két szettben.

A 2 óra 6 perces összecsapás mindkét játszmája kiélezett küzdelemben dőlt el. Az első rövidítésében a világranglistán 282. Stollár - akit a rangsorban 268 hellyel előz meg Vesznyina - az ötödik szettlabdáját értékesítve jutott előnyhöz, majd a másodikban a mérkőzésért adogathatott, de öt meccslabdáját nem tudta kihasználni. Az újabb tie-breakben viszont már az elsőt beütötte.

Stollár Fanny
Stollár Fanny
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A selejtezőből a főtáblára jutó, párosban junior wimbledoni bajnok magyar játékos 13 ászt ütött. Ez szokatlanul sok, valójában rengeteg a nők között, elképesztő teljesítmény.

A nyolcaddöntőben a lett Jelena Osztyapenko és a görög Maria Szakkari összecsapásának győztesével találkozik. (MTI/Index)

2. forduló (a 16 közé jutásért):
   
Stollár Fanny-Jelena Vesznyina (orosz, 4.) 7:6 (9-7), 7:6 (7-3)