Kétszeres Grand Slam-győztes Babos új társa párosban

2017.04.13. 17:18

A cseh Andrea Hlavackova lett a teniszező Babos Tímea új párostársa: a kétszeres Grand Slam-torna győztes cseh teniszező kereste meg Babost, amikor kiderült, hogy eddigi társa, a kínai Peng Suaj ezentúl csak az egyesre szeretne összpontosítani.

"Hlavackova nagyon sikeres volt párosban az elmúlt években, ráadásul számomra az is kedvező lesz, hogy tenyeres oldalon játszik. Úgy érzem, szükségem van erre a váltásra, mert a sydneyi torna megnyerése után már nem szerepeltünk jól Pavljucsenkovával. Párosban is jó eredményeket akarok elérni, ott szeretnék maradni a legjobbak között" - nyilatkozta Babos.

Hlavackova külön kérése volt, hogy ne a madridi nagy tornán mutatkozzanak be, ezért lemondta a prágai versenyt, hogy már május elején, Rabatban együtt indulhassanak. Ezután Madridban, Rómában, a Roland Garroson és a füves pályás versenyeken lépnek pályára együtt.

Babos az idei szezont az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával kezdte, kettősük januárban megnyerte a sydneyi tornát. A magyar teniszező a páros világranglistán jelenleg a 14. helyen áll, pályafutása legjobbjaként 2015. június 22-én nyolcadik volt.

A 30 éves Hlavackova pillanatnyilag a kilencedik, 2012. október 22-én pedig - eddigi legjobbjaként - harmadik volt. A Roland Garroson 2011-ben, a US Openen pedig 2013-ban diadalmaskodott honfitársa, Lucie Hradecka oldalán. Idén Penggel döntős volt az Australian Openen.

(MTI)