Kiküldték a pályáról a szitkozódó Năstasét, egy brit teniszezőnő sírva fakadt

2017.04.22. 16:22

Nagyjából 25 percre fel kellett függeszteni a Fed-kupában a brit Johanna Konta és a román Sorana Cirstea teniszmérkőzését, miután a románok szövetségi kapitánya, Ilie Năstase a szemtanúk szerint durván beszólt a mérkőzésvezetőnek, Kontának és a brit kapitánynak, Anne Keothavongnak is.

Az egyébként magyar származású Konta 6:2, 1:2-re vezetett Cirstea ellen, amikor a közönségből hallható bekiabálások körüli vitában Năstase a Guardian szerint káromkodva vonta felelősségre a székbírót. Utána állítólag Kontát és Keothavongot is lepicsázta, de a Sky News szerint egy néző is beszólt a briteknek.

Az biztos, hogy Năstasét leküldték a pályáról, és bekísérték az öltözőbe. A Fed-kupában a britek és a románok első találkozóján játszó Simona Halep próbálta elmagyarázni a közönségnek, mi történt, és mindenkit nyugalomra intett.

A játék újraindult, de Konta láthatóan feldúlt volt, könnyek között veszítette el az adogatását. Egy időre felfüggesztették a játékot.

Miután visszajöttek az öltözőből, Konta 3:1-es hátrányból megfordította a második szettet, és összességében 6:2, 6:3-mal megnyerte a mérkőzést, így most 1-1-re állnak a britek és a románok a Fed-kupában.

A mérkőzés előtt derült ki az is, hogy a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) vizsgálatot indított a volt világelső, kétszeres Grand Slam-bajnok, most 70 éves Năstase ellen, miután egy sajtótájékoztatón a terhességét a héten bejelentő Serena Williams születendő gyerekének bőrszínére tett megjegyzéseket.