Vizsgálat indult a volt világelső teniszező ellen

2017.04.22. 10:17

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) vizsgálatot indított Ilie Năstase volt világelső, kétszeres Grand Slam-bajnok teniszező ellen, miután egy sajtótájékoztatón a terhességét a héten bejelentő Serena Williams születendő gyerekére tett megjegyzéseket.

Năstase a romániai csapat kapitánya a Fed-kupában, és éppen a britekkel játszanak, írja a BBC. Egy sajtótájékoztatón Simone Halepet kérdezték Williams terhességéről, eközben hajolt oda Năstase egy másik román teniszezőhöz, és mondta neki románul: „Lássuk, milyen színe lesz. Tejcsoki?".

Ilie Năstase
Ilie Năstase
Fotó: Ian Walton / Getty Images Hungary

A világranglista második Williams szerdán jelentette be, hogy vőlegényével, Alexis Ohaniannal, a Reddit társalapítójával első gyermeküket várják, és a 20. hétben jár.

Năstase megjegyzései miatt többen is a lemondását követelik, az ITF pedig bejelentette, hogy semmilyen diszkriminatív, vagy sértő nyelvezetet és viselkedést nem tolerálnak.

A román teniszszövetség nem reagált az esetre.

A most 70 éves Năstase néhány hete már tett megjegyzéseket Williamsre, akkor arra célozgatott, hogy az amerikai teniszező doppingol.