Sarapovának nincs helye a Roland Garroson

2017.05.16. 20:29

Marija Sarapova nem kapott szabadkártyát a május 28-án kezdődő Roland Garrosra, írja az MTI.

Döntését a rendező Francia Tenisz Szövetség saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, közvetlenül az orosz teniszező római mérkőzése előtt.

Sarapova a-múlt hónapban tért vissza, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amit doppingvétség miatt kapott. A nemzetközi szövetség tavaly júniusban két évre tiltotta el meldonium használata miatt, a nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban októberben 15 hónapra enyhítette büntetését.

A sportág klasszisai közül többen méltatlankodtak, hogy Sarapova szabadkártyával indulhatott nagy tornákon: a stuttgarti után Madridban, illetve most Rómában.

A világranglistán jelenleg a 211. helyen álló Sarapovának Rómában legalább az elődöntőbe kell jutnia, hogy kiharcolja az indulást Wimbledonra.

Frissítés: Sarapova sérülés miatt feladta második fordulós meccsét Rómában, így Wimbledonra is csak szabadkártyával van esélye.

„Először is meg kell várnunk, hogy Marija egyáltalán igényelni fog-e. Ha igen, akkor június 20-án döntünk a kérésről" – utalt az orosz szabadkártyás indulására május 3-án Philip Brook, a wimbledoni tornának otthont adó All England Club elnöke.