Babos: Nehéz időszakon megyek át, de ez nem mentség

2017.06.16. 09:37

Hétfőn Babos Tímea vereséget szenvedett (7:5, 2:6, 3:6) Arantxa Rustól a hollandiai WTA Tour-verseny első fordulójában. A mérkőzés harmadik játszmájában, 0:3-as állásnál Tímea konzultált edzőjével, amely látható volt a televíziós közvetítésben és erről videofelvétel is készült.

A rövid beszélgetésben olyan mondatok hangoztak el, amelyek a játékos felfokozott lelkiállapotát mutatták. Babos csapata most egy közleményt adott ki, amelyben a teniszező már nagyon bánja az ott elhangzottakat.

„Nagyon sajnálom a mérkőzésen történteket és nyilván nem vagyok büszke erre! Elég nehéz időszakon megyek keresztül a pályafutásomban, de nyilván ez nem lehet kifogás és mentség a viselkedésemre. Tudom, hogy hibáztam! De azt is tudom, hogy lehet és kell is tanulni ebből a hibából. Dolgozni és menni kell tovább előre! Köszönöm azok támogatását és biztatását, akik támogatnak és megpróbálnak segíteni! Igyekszem és mindent meg is teszek azért, hogy minél több örömöt okozzak a teniszemmel a szurkolóimnak! Edzőmmel, Thomas Drouet-val a mérkőzés alatt és miatt sem romlott meg, semmilyen formában a kapcsolatom! Próbált akkor is segíteni. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nehéz időszak, de egy csónakban evezünk, azonosak a céljaink és az elképzeléseink! Nyilván nem volt boldog a hétfői mondatommal, de próbálunk együtt javulni és fejlődni. Ahogyan megtettük korábban is. A múlt az a múlt. Most már előre tekintenünk és dolgozunk tovább!” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján

A közlemény megemlíti, hogy bár az igaz, hogy Babos idén 11-szer kapott már ki az első fordulóban, de azt is hozzáteszi, hogy az idei 14 veresége mellett február 26-án megnyerte a budapesti WTA Tour-versenyt, összesen 11 mérkőzést nyert egyesben. A Fed-kupában egyéniben 2 győzelemmel járult hozzá a magyar válogatott szerepléséhez.

Babos januárban Sydneyben (az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán) és májusban Rabatban (a cseh Andrea Hlaváčková oldalán) WTA Tour-versenyt nyert, döntős volt Madridban (a cseh Andrea Hlaváčková oldalán) , míg Rómában a legjobb négy közé jutott cseh társával. Babos az idei eredmények alapján összeállított pontversenyben egyesben 67., míg párosban Andrea Hlaváčková oldalán a 13. helyen áll.