Djoković hosszabb pihenőn gondolkodik

2017.07.13. 08:33 Módosítva: 2017.07.13. 09:18

Novak Djoković hosszabb pihenőn gondolkodik, miután sérülés miatt kényszerült feladni meccsét a wimbledoni tenisztorna negyeddöntőjében. A korábbi világelső a negyeddöntőt követően elmondta, hogy már másfél éve könyöksérüléssel bajlódik, és alapvetően ez volt az oka annak, hogy idén sem az Australian Openen, sem a Roland Garroson nem tudta megvédeni címét. A szerb játékos eközben a negyedik helyre csúszott vissza a világranglistán.

Djokovićot természetesen számos specialista megvizsgálta, de senki nem tudott egyértelmű választ adni arra, hogyan kellene kezelni sérülését.

 Azt gondolom, jelenleg a pihenés is egy olyan dolog, amin el kell gondolkoznom

– mondta a helyzetről. A megoldást természetesen továbbra is keresik, az esetleges hosszabb pihenő pedig egy operáció lehetőségét valószínűsíti.

„Beszélni fogok a specialistákkal, ahogy azt tettem az elmúlt, nagyjából egy évben, és megpróbáljuk kitalálni, mi lenne a legjobb kezelés, ami tényleg hosszú távon megoldást hozhat.”

Djokovićnak viszonylag könnyű útja volt a negyeddöntőig, de a negyedik körben játszott meccsének vége felé már szüksége volt orvosi segítségre. A negyeddöntőben pedig már első szett után be kellett hívnia az orvost.

„Egészen addig tudtam hozni magamat, de ahogy már mondtam, a helyzet egyre csak romlott. Sajnos ma voltam a legrosszabb állapotban, lehet, hogy az sem segített, hogy tegnap is játszottam. Ezek a dolgok összeadódnak, szóval nem jött jól.”

(MTI, Tennis.com)