Tíz évet várt a láb közötti nyerő ütésre

2017.08.08. 21:22

A torontói Roger Cup első fordulójában az orosz Darja Kaszatkina könnyen lehet, hogy máris bemutatta a torna legmenőbb ütését. Egy váratlan láb közötti átemeléssel szerzett pontot.

Kaszatkina az első körben az olasz Roberta Vincivel játszott, és már a meccs elején megvillant. A második gémben Vinci egy ejtéssel a hálóhoz csalta az oroszt, majd egy hosszú labdával megfuttatta. Vinci nem számított rá, hogy Kaszatkina még eléri az alapvonalnál a labdát és háttal, láb között visszaüti. 

Kaszatkina végül hosszú meccsre kényszerült, 7:6. 7:6-ra győzött.

A húszéves játékos elég sokat készült egy ilyen ütésre, amit talán legtöbbször Roger Federer szokott meghúzni a férfi mezőnyben.

„Amikor kicsi voltam, úgy tízéves, nem tudom, miért, de arról álmodoztam, hogy megtanulom a láb közötti ütést. A házuknál volt egy csupasz fal, ott gyakoroltam az átemelést és a láb közötti ütést mindennap két órán keresztül. Célzatosan gyakoroltam, és ma kifizetődött. Edzéseken már ütöttem így nyerőt, de meccsen most először, hála istennek, elcsípték a kamerák is, így van bizonyítékom is" – nyilatkozta Kaszatkina a WTA Insidernek.