Magyar sikerek jöhetnek a US Openen

2017.08.25. 20:52 Módosítva: 2017.08.25. 20:52

Elkészítették a teniszezők évi utolsó Grand Slam-tornájának, a hétfőn rajtoló US Opennek a sorsolását, amelyen kiderült, hogy a férfiaknál nem jöhet össze a Rafael Nadal-Roger Federer álomdöntő.

Az első helyen kiemelt spanyol és a harmadikként rangsorolt svájci egyaránt a felső ágra került, így a legjobb négy között találkozhatnak egymással. Kettejük meccse így is különleges lenne, ugyanis hosszú pályafutásuk során a Flushing Meadows-ban még egyszer sem meccseltek. A 19 GS-győzelemmel rekorder Federer hatodszor, míg a 15 GS-győzelemnél tartó Nadal harmadszor nyerheti meg a US Opent.

Federer és Nadal eddig 37-szer találkozott, ebből 12-szer Grand Slam-tornán. Idén az Australian Open döntőjében előbbi győzött, majd Nadal tizedszer nyerte meg a Roland Garrost, Wimbledonban pedig Federer nyolcadszor örülhetett.

A férfiak 128-as főtábláján szereplő egyetlen magyar játékos, Fucsovics Márton selejtezőből érkező ellenféllel kezd, siker esetén pedig az üzbég Gyenyisz Isztomin és a 20. helyen kiemelt spanyol Albert Ramos Vinolas párharcának győztese következne.

A nőknél eltiltását követően New Yorkban indul először Grand Slam-tornán Marija Sarapova, aki rögtön az egyik esélyessel, a másodikként rangsorolt román Simona Haleppel küzd meg a nyitófordulóban.

A 30 éves orosz játékos, aki 2006-ban megnyerte a US Opent, áprilisban tért vissza 15 hónapos, doppinghasználat miatt kapott eltiltása után, jelenleg 147. a világranglistán.

A rangsorban 66. Babos Tímea a svájci Viktorija Golubic (104.) ellen kezd, amennyiben győz, éppen Halep vagy Sarapova lesz a következő ellenfele.