Ilyen ütést még Federer sem biztos, hogy tudna

2017.09.18. 06:51

A magyar férfi teniszválogatott 3-1-re verte az oroszokat a Davis-kupa világcsoport osztályozóján, és jutott a legjobb 16 közé, azaz a világcsoportba, erre 1996 óta nem volt példa.

Fucsovics Márton és Balázs Attila szombaton pazar játékkal, 3-0-ra győzte le az orosz csapatot, ami önmagában is szenzációs, de amit Fucsovics tett a meccsen, az különösen az.

A Davis-kupa hivatalos oldala a nap ütésének választotta a legjobb magyar férfi játékosunk egyik produkcióját. Tényleg az volt. A harmadik szettben, 2-1-es orosz vezetésnél a magyar játékos úgy ütötte vissza labdát, hogy oda se nézett, a háta mögül visszanyúlva tette át.

Ez még nem ért pontot, de Balázs Attila végül bevágta. A mieink 7-6, 6-4, 7-6-ra nyertek, így vasárnap már csak egyet kellett nyerni a bravúrhoz. Fucsovics meg is csinálta, két nap alatt két top40-es teniszezőt legyőzve a világcsoportba juttatta a magyar válogatottat. 

Olyat tett, ami az elmúlt 22 évben a magyar férfi teniszben nem történt. Ez az ütés és az egész három nap megmutatta, létezik magyar tenisz.