Itt mindenki csúcs, de Fucsovics is hamarosan top100-as lesz

2017.09.21. 11:05

A Davis–kupa-válogatott kapitánya megerősítette, hogy a világcsoport Belgium elleni nyolcaddöntőjében is a Fucsovics Márton, Balázs Attila párosra építi csapatát, és értékelte a sorsolást, illetve a következő ellenfelet.

"Számítottunk rá, hogy nagyon erős csapattal találkozunk, de hát itt, a világcsoportban már minden résztvevő csúcsminőség" - mondta Köves Gábor az M4 Sportreggeli című műsorában csütörtökön.

A kapitány hangsúlyozta: kaphattak volna erősebb és könnyebb ellenfelet is a szerdai sorsoláson, az viszont nehezíti a helyzetüket, hogy a belgák kérésére nagy valószínűség szerint idegenben kell játszaniuk. (A belgák az idei kiírásban novemberben döntőt játszanak a franciákkal, így jövőre első ellenfelükkel szemben pályaválasztók.)

Köves kiemelte, a belgáknak David Goffinnel top 20-as játékosuk van, második számú emberük, a tapasztalt Steve Darcis a Davis-kupában mindig különösen jól teljesít.

"Nálunk az alapemberek mindenképpen maradnak, Fucsovics Márton és Balázs Attila ma kiemelkedik a magyar mezőnyből. Mindkét teniszező bőven a top 200-ban van a világranglistán, bízom benne, hogy Fucsovics hamarosan visszakerül a legjobb százba is."

A kapitány is tudja, nincs sok top200-as játékosunk, a most keretben lévő Borsos Gáboron és Piros Zsomboron kívül csak Nagy Péternek és Valkusz Máténak lehet esélye bekerülni a csapatba. A játékukra akkor kerül sor, ha Fucsovics és Balázs sérült.

A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat a hétvégén, a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé. A belgák elleni nyolcaddöntőt február 2. és 4. között rendezik. (MTI)