Elég volt neki egy szett, szó nélkül levonult a teniszező

2017.10.10. 14:08

John Isner meccslabdát hárítva jutott be a második fordulóba az 5,9 millió dollár (1,56 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán, jelentette az MTI.

A 208 centis amerikai a döntő szett rövidítésében egy 222 kilométer/órás ászt ütött a szerb Dusan Lajovic mérkőzéslabdájánál, majd a következő két labdamenetet hozva nyert. A találkozó 2 óra 27 percig tartott.

Kedden eddig már három összecsapás is idő előtt véget ért: az amerikai Jack Sock, a német Mischa Zverev és a vasárnap Pekingben döntős ausztrál Nick Kyrgios is feladta mérkőzését.

Kirgiosznak elég volt egy szett

Utóbbi minden magyarázat nélkül levonult az első szett után a pályáról, előtte többször összeveszett a mérkőzésvezetővel.

Először akkor figyelmeztette őt a bíró, amikor egy ítélet miatt elütött két labdát, másodjára pedig amikor a nézők mozgolódása miatt káromkodni kezdett.

Utóbbi a szabályok értelmében már pontlevonással járt, az amerikai Steve Johnson azzal egyenlített ki 4-4-re a rövidítésben. Miután elvesztette a tie-breaket, Kyrgios kezet fogott ellenfelével és a bíróval, összecsomagolt, és elhagyta a pályát.

Az ausztrál botrányhős egy éve három játékhétre szóló eltiltást és 25 ezer dolláros bírságot kapott az ATP-től, mert nemtörődöm módon játszott, egy alkalommal meg sem várta, hogy ellenfele visszaüssön egy hanyagul átütött szervát, hanem elindult a széke felé. Egy szurkolóval pedig azért veszett össze, mert az szóvá tette a lazsálását.

Két éve ugyancsak Sanghajban 1500 dollárra büntették, mert hangosan szidta a külső pályákon tapasztalható körülményeket, míg néhány hónappal korábban felfüggesztett eltiltást kapott, mert a montreali tornán meccs közben közölte Stan Wawrinkával, hogy a szintén ausztrál Thanasi Kokkinakis lefeküdt Wawrinka barátnőjével.


    Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

  • Anderson (dél-afrikai, 11.)-Mannarino (francia) 6:3, 6:1          
  • Isner (amerikai, 12.)-Lajovic (szerb) 4:6, 7:6 (7-5), 7:6 (8-6) 
  • Johnson (amerikai)-Kyrgios (ausztrál, 13.) 7:6 (7-5)-nél Kyrgios feladta
  • Dolgopolov (ukrán)-Sock (amerikai, 14.) 4:6, 6:1, 2:1-nél Sock feladta 
  • Bedene (brit)-Lorenzi (olasz) 6:1, 6:4                        
  • Harrison (amerikai)-Csang (kínai) 6:2, 6:3
  • Struff (német)-M. Zverev (német) 3:6, 6:5-nél M. Zverev feladta
  • Schwartzman (argentin)-Thompson (ausztrál) 6:4, 7:6 (7-4)