Dimitrov megnyerte az ATP-vébé döntőjét, csak Nadal és Federer előzi a ranglistán

2017.11.19. 22:16

Az évet világranglista 3.-ként záró Grigor Dimitrov egy küzdelmes meccsen 7:5, 4:6, 6:3-ra, 2 és fél óra alatt legyőzte David Goffint az ATP évzáró torna döntőjében. A bolgár hibátlanul zárta a vébét, egyetlen meccsén sem tudták legyőzni (a csoportkör nem egyenes kiesésben zajlott).

A döntő azért is érdekes volt, mert két napon belül másodszor meccseltek egymással, miután a csoportkör szerdai mérkőzésén Dimitrov 6:0, 6:2-re lemosta Goffint. A döntőben azonban már egészen más arcát mutatta az elődöntőben Roger Federert búcsúztató, abból a győzelemből is sokat merítő belga.

Goffin rögtön két bréklabdához is jutott, és előnybe került, de aztán ő sem tudta tartani az első adogatógémét. Dimitrov azonban nem találta az első szerváit, az újabb brék mellé pedig Goffin tudta először mellérakni a sajátját, így lett 3:1. Innen 4:3-ig mindketten hozták az adogatásukat, de akkor Goffin többször is rontott, kettős hibával juttatta bréklabdához ellenfelét.

Dimitrov visszajött, 6:5-nél pedig már a belgának kellett a szettben maradásért adogatnia. Egy hosszú, tízperces gémben az ötödik szettlabdát már nem tudta hárítani Goffin, így Dimitrov megszerezte a vezetést.

A második szettben 3:2-nél jött az első bréklabda, amit Goffin egy nagy fonák nyerővel hárított, de ki volt centizve. Dimitrov kikérte a challange-et, de kívülről csípte a vonalat a labda. Végül a bolgár bukta el a következő szerváját, Goffin pedig biztos kézzel hozta az utolsó adogatását a játszmában.

A döntő szettben 3:2-nél jutott újra bréklabdához Dimitrov, Goffin pedig hibázott. A belgának még sikerült a meccsben maradásért szerválva 0-40-ről megfordítania az adogatását, de Dimitrov saját szervája mögött már megcsinálta. Goffin a hálóhoz felérkezve hibázott, Dimitrov pedig boldogan borult a pályára.

Ez volt az idei évben a legjobb szezonját záró Dimitrov eddigi legnagyobb győzelme. Győzni tudott Brisbane-ben, Szófiában, Cincinnatiben megnyerte az első 1000 pontos tornáját is, most pedig az év végi vébén ment végig hibátlan játékkal.