Fucsovics végre nyert salakon

2018.05.01. 16:43 Módosítva: 2018.05.01. 18:18

Fucsovics Márton egyesben nyolcaddöntőbe jutott az 501 ezer euró (157 millió forint) összdíjazású salakpályás müncheni férfi tenisztornán, miután kedden, az első fordulóban legyőzte az argentin Guido Pellát.

A 26 éves magyar teniszező, a világranglista 61. helyezettje az első szettben 3:3 után tudta elvenni Pella (60.) adogatógémjét. A végjátékban a hatodik játszmalabdáját értékesítette, és 42 perc után szettelőnybe került.

A második játszmában Fucsovics rögtön brékkel nyitott, de 4:3-as vezetése után négy újabb brék következett, mielőtt a magyar játékos saját szervajátékban a harmadik mérkőzéslabdát kihasználta, és lezárta az 1 óra 38 percig tartó összecsapást.

Fucsovics a nyolcaddöntőben olasz riválissal, az ötödik helyen kiemelt Fabio Fognini (19.) és Marco Cecchinato (59.) párharcának továbbjutójával találkozik.

A magyar játékos hétfőn párosban - oldalán a bosnyák Mirza Basiccsal - győzelemmel kezdett, a negyeddöntőben pedig az első helyen kiemelt Lukasz Kubot, Marcelo Melo lengyel, brazil kettőssel találkozik.

Fucsovics a salakos idény első három meccsét elveszítette. Marrakesben, Monte-Carlóban és  Budapesten is az első körben kapott ki.

Eredmény:

Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Guido Pella (argentin) 6:4, 7:5

 A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea játszmaelőnyről szenvedett vereséget a 250 ezer dollár (66,2 millió forint) összdíjazású rabati salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

A magyar játékos (a világranglista 41. helyezettje) az első szettben háromszor vette el a román Alexandra Dulgheru (176.) adogatójátékát, és 31 perc alatt került lépéselőnybe. A második játszmában 0:2 után nagyot küzdött, 5:4-nél vette át a vezetést, végül azonban rövidítésben Dulgheru kiegyenlítette a hátrányát.

A döntő játszmában Babos a harmadik gémet követően brékelőnyhöz jutott, de 4:3 után elveszítette a szervajátékát. Ezt követően sorra jöttek az elbukott adogatójátékok, Dulgheru végül azzal bizonyult jobbnak Babosnál, hogy két szervájából legalább az egyiket hozta. A mérkőzés 2 óra 58 percig tartott.

Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Alexandra Dulgheru (román)-Babos Tímea (4.) 2:6, 7:6 (9-7), 7:5