Három teniszütőt tört össze fékezhetetlen dührohamában a francia

2018.08.01. 18:04 Módosítva: 2018.08.01. 20:43

A dühkitöréseiről (is) híres francia teniszező, Benoit Paire önmagához mérten is teljesen elveszítette a józan eszét a Bagdatisz elleni kedd esti mérkőzésének végjátékában, a washingtoni ATP-tornán. Elég sokat elmond a világranglista 55. helyén álló játékos lelkiállapotáról, hogy még a nemzetközi mezőny balhékirályának tartott ellenfele sem bírta tétlenül nézni a tombolást, és megpróbálta lenyugtatni, igaz nem sok sikerrel.

Paire-en azután uralkodott el a csillapíthatatlan indulat, hogy Bagdatisz fogadóelőnyénél a hálóba ütött egy lecsapást, és ezzel 5-2-es előnyhöz juttatta ellenfelét a döntő szettben. A francia a rontást követően leült a földre, és őrült módjára csépelte ütőjével a talajt, amíg ripityára nem törte.

Ekkor felállt és dúlva-fúlva a székéhez csörtetett, egy méretes rúgással köszöntve az alkalmatosságot. Majd a táskája mellett fekvő ütőjére taposott, de így nem érte el a kívánt hatást, úgyhogy felkapta és tiszta erőből földhöz vágta. Így már összetört ez is, mint annak a rendje.

Miután második áldozatával is végzett, magába roskadva lehuppant a padra, ekkor lépett hozzá Bagtatisz vigasztalólag, úgy tűnik, ez már neki is sok volt. Ám ha valaki azt hitte volna, hogy ezzel véget ért az ámokfutás, alaposan tévedett.

A következő játékra vonulva Paire beszórta a pálya közepére az elintézett ütők roncsait, teniszezni pedig már nem volt hajlandó. Szépen végignézte Bagdatisz szerváit, majd – rend a lelke mindennek – a meccspontot követően összetörte a nála lévő ütőt is harmadiknak.

A beszámolók szerint a közönség a meccs után hangos zúgással jelezte nemtetszését a franciának, aki viszonzásul még gúnyosan megtapsolta a publikumot, majd távozott. A mérkőzést 6-3, 3-6, 6-2 arányban Bagdatisz nyerte.