Fucsovics visszalépett a párizsi tenisztornán

2018.10.31. 17:04

Fucsovics Márton visszalépett combsérülése  miatt a második meccse előtt a párizsi tenisztornán. Ellenfele, az olasz Fabio Fognini így játék nélkül lépett tovább. A következő körben Roger Federerrel meccsel, aki szintén játék nélkül ment egy kört.

„Vége a 2018-as szezonomnak. Nem így szerettem volna befejezni az évet, de az élet közbeszólt. Tegnap a meccsen az utolsó pár játékban még az adrenalin és a játék lendülete vitt előre bemelegedett állapotban, de amint lejöttem a pályáról, éreztem, hogy baj van. Tegnap este csináltak ultrahangos és MRI-vizsgálatot is, mindent megtettem, megtettünk azért, hogy pályára tudjak lépni ma. Egész nap kezeltek a fiziósok, fájdalomcsillapítóztuk, sőt még akupunktúrával is próbálkoztunk. Megpróbáltuk a beütést is, de meg kellett hoznunk Attilával azt a fájdalmas, de ebben az esetben egyetlen felelősségteljes döntést, hogy nem lépek ma pályára" – írta Fucsovics.

A párizsi tornán egymást érték a visszlépések. Federer ellenfele, a kanadai Milos Raonic könyöksérülése miatt nem vállalta a játékot, míg Rafael Nadal hasi sérülése miatt lépett vissza. A spanyol Fernando Verdascóval játszott volna. Mivel nem tudja megvédeni pontjait, így a világelsőséget is elveszíti. Novak Djokovic fogja átvenni az első helyet.

Fucsovics ellenfele Fognini sem teljesen egészséges, ő bokasérülésse küzd.  Az olaszal eddig kétszer játszott Fucsovics, először kikapott tőle, míg legutóbb Bécsben legyőzte.