Babos Tímea máris kirúgta edzőjét

902A1504
2019.03.02. 17:29 Módosítva: 2019.03.02. 17:36

Babost Tímea, a legjobb magyar teniszezőnő a Facebook-oldalán közölte, hogy szakít edzőjével. Tavaly ősszel fejezte be a közös munkát a korábbi francia trénerrel, Thomas Drouet-val, majd néhány héttel később jelentette be, hogy a horvát Nikola Horvattal folytatja a közös munkát.

Az év végén, miután megvédte a páros világbajnoki címét a francia Kristina Mladenoviccsal, akkor arról beszélt még, hogy kiváló a kapcsolata az új edzővel és idén egyéniben a top 20-at célozza meg.

Ehhez képest, ebben a szezonban eddig nyolc meccsből hatszor kapott ki, két győzelemnél többet eddig egyetlen 2019-es tornán sem ért el, legutóbb Acapulcóban a második körben kapott ki a 7. kiemelt kínai Csengtől. A világranglistán a 25. helyen is állt, a 110. helyre csúszott vissza, jelenleg a 102. helyen áll.

Babos a következőket írta közleményében:

"Nehéz döntést hoztam az elmúlt napokban: Edzőmmel, Nick Horvattal a szakítás mellett döntöttünk.

Nick egy rendkívüli ember, minden tiszteletem az övé, edzőként és emberként is megérdemli, de sajnos kiderült, hogy nem passzolunk össze. Személyében egy remek edzőt és egy csupaszív embert ismertem meg; az együtt töltött időre mindig szívesen fogok visszaemlékezni (AO-páros döntő például).

Az utunk most elválik, de további sok sikert kívánok neki és egyben köszönöm a munkáját, azt, hogy hitt bennem és a pozitív életszemléletét.

Köszönöm, Nick, sok sikert!"

(Borítókép: Ajpek Orsi/Index)