Andy Murray június közepén visszatérhet

2019.05.07. 13:59

A korábbi világelső brit Andy Murray számára szabadkártyát biztosítanak a Queen's Club-i tenisztorna szervezői.

A háromszoros Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok teniszező januári csípőműtétjéből lábadozik, a szervezők tájékoztatása szerint egyelőre nem tud végleges választ adni, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel.

Murray ötször nyerte meg a Queen's Club-i tenisztornát, amelyet a wimbledoni GS-viadal előtt rendeznek meg. Idén június 17-től, két héttel az év harmadik GS-tornája előtt.

A 31 éves Murray összesen 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis Kupa-győztes válogatottnak, és több mint 61 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból. A skót játékost először tavaly év elején műtötték, emiatt 2018-ban mindössze 12 mérkőzést játszott. Idén védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az Australian Openen, melyen az első fordulóban búcsúzott - a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki ötszettes, 4 óra 14 perces mérkőzésen -, majd ismét megműtötték.

Murray a visszatéréséről március elején úgy nyilatkozott: arra csak az év második felében kerülhet sor, egy hónappal később pedig az Instagram-oldalára töltött fel egy videót "Kezdet" kommenttel arról, hogy egy ismeretlen helyszínen ütöget. (MTI)