8 év kihagyás után visszatér Kim Clijsters

2019.09.12. 15:48

Nem érzem, hogy bármit bizonyítanom kellene, inkább kihívásnak gondolom

– mondta a 36 éves Kim Clijsters, miután bejelentette, nyolc év kihagyás után 2020-ban visszatérne a WTA Tour tornáira. A korábbi világelső, egyben négyszeres Grand Slam-győztes belgának ez lesz a második nagy visszatérése, és az első ráadásul elég jól sikerült, hiszen miután 2007-ben családalapítás miatt felhagyott a tenisszel, 2009-ben visszatért, és három Grand Slamet nyert, mielőtt aztán 2012-ben újra befejezte az aktív játékot.

Clijsters azt is elmondta, hogy leginkább az motiválta a visszatérésre, hogy újra erősnek érezze magát, egyfajta maratonként tekint a projektre. Úgy tervezi, hogy januárban már újra versenyszerűen teniszezni fog, de nem akarja túlhajtani magát – korábbi világelsőként egyébként korlátlan mennyiségű szabadkártyát kaphat majd WTA-tornákon. A visszatérését az is segítette, hogy nincs kötelezően teljesítendő éves tornamennyiség.

Clijsters a 2012-es, második visszavonulása óta saját teniszakadémiáját vezette, illetve a BBC szakkommentátoraként dolgozott, de az utóbbi időben több gálameccsen is játszott, idén például Wimbledonban is párosozott. Talán épp azt próbálgatta, mennyire megy még a játék, ugyanis elmondása szerint két éve gondolkodik a visszatérésen.